Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензинова помпа ли е ток ли е или що ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
    Сигурен ли си че мериш напрежението отпред което е за помпата!? При мен при първо даване на контакт помпата сработва за около 2 сек и след това спира, при следващо даване на контакт помпата не завърта а почва едва тогава когато завъртя стартера! Пробваи и при теб да и мериш напрежението когато завъртиш на стартер, или по-добрия начин е да сложиш някакъв товар , лапма примерно вместо помпата!
    Колега мерих с мултицет и с вързана лампа директно в буксата вместо помпата и няма никой,нито като дам на контакт,нито като въртя на стартер!
    Нищо немога да намеря нито в аутодатата нито успях да разбера нещо ново от мануалите по горе.Мисля да пусна един директен плюс от усилватела на касата и да видя дали ще запалим.
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

ей,сега й зададох един бонус плюс и помпата си работи,но от инсталацията й още няма ток до нея...
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Когато на времето ме налегна този проблем чистих клеми на релета, бушони сменях.Абе към два дни си играх,и не ми стана ясно как ама + на помпата се появи.Една седмица и пак отказа.Пуснах й ток от габаритите и така карах няколко дни.Накрая реших,че с нейната си инсталация няма да се оправя и я побългарих.+от бушона на габаритите за управление на реле,захранващо напрежение за помпата от контактния ключ,бушон и кабел до помпата.Паля на габарити,но пък няма начин да си забравя фаровете и ония с Опелите да се цупят.Сега електричарите може да ми се смеят на профанската работа,ама до сега проблеми с инсталацията на помпата нямам.
        Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
          Когато на времето ме налегна този проблем чистих клеми на релета, бушони сменях.Абе към два дни си играх,и не ми стана ясно как ама + на помпата се появи.Една седмица и пак отказа.Пуснах й ток от габаритите и така карах няколко дни.Накрая реших,че с нейната си инсталация няма да се оправя и я побългарих.+от бушона на габаритите за управление на реле,захранващо напрежение за помпата от контактния ключ,бушон и кабел до помпата.Паля на габарити,но пък няма начин да си забравя фаровете и ония с Опелите да се цупят.Сега електричарите може да ми се смеят на профанската работа,ама до сега проблеми с инсталацията на помпата нямам.
          Еми и аз вече седмица се въртя и се мая околу нея и майстрите еладжии и те вдигат ръце и накрая и аз ще пускам фаровете или направо към стъпалото на музиката и ще пускам баса да блъска като искам да кара на бензин изчерпахме се с идеите просто,а покрай този ремонт ми отказа климатроника и копчето за багажника което е в жабката.Скоро очаквам и нещо друго да откаже и тогава вече ще я разфасовам.
          Колко мога да търся на запазен ел.салон с подгряване?
          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Виж това, дали ще ти помогне за помпата:
            Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
            Взимате мултицета и мерите. Първо има ли маса, отзад на буксата. Ако е наред, другата част на веригата е:
            Пин 1 на ЕКУ-то -> споменатите релета под дебитомера\по спомен са разположени 1-1-2 - релето в средата\ -> бушон на същото реле -> букса под лявата кора до волана -> зелено-черен кабел до буксата на помпата.

Успех.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
              Виж това, дали ще ти помогне за помпата:
              Един еладжия я оправи,благодаря все пак
              Продава се на безценица,купих си гранд черок и мисля че е време някой друг да й се порадва.
              новата подаръчна цена е 900лв.С друга лята джанта 15'',колата е в движение,няма само преглед.Салона е ел. и е запазен(иска само едно пране)

Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Working...
              X